Globaal programma


Hieronder lees je het globale programma van deze zesdaagse reis naar Silicon Valley. Let op: het programma is nog in ontwikkeling en onder voorbehoud van wijzigingen. De exacte invulling van de VNO-NCW Midden ledenreis zal de komende periode worden vastgesteld. Wij houden je via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Dag 1 - Woensdag 28 september 2022
06.30 uur
Verzamelen bij de KLM check-in balie op Schiphol. Kennismaking met de overige reisgenoten en Marjolein Smeenk van Rientjes & Partners. Aansluitend volgt de check-in en is er gelegenheid tax-free te winkelen en nog een ontbijtje te nuttigen.

10.40 uur
Vertrek van de rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar San Francisco. 

12.35 uur (lokale tijd)
Aankomst op de luchthaven van San Francisco.
Het is in San Francisco 9 uur vroeger dan in Amsterdam.

Bij aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het CitizenM hotel in San Francisco, ons onderkomen gedurende ons verblijf in Silicon Valley. Bij aankomst volgt de check-in en heb je even de gelegenheid om je op te frissen. 

15.00 uur
Meet & Greet met alle deelnemers met een hapje en drankje op het dakterras van CitizenM.

16.00 uur
Welkom door de GM en introductie van het nieuwe hotel en de Nederlandse CitizenM keten. 

17.30 uur
Verzamelen in de hotellobby en samen te voet naar het restaurant (ca. 20 minuten lopen).


18.00 uur
Diner in Wayfare Tavern; een klassieke taverne met authentieke Amerikaanse gerechten, geïnspireerd op de lokale keuken van het begin van de 20e eeuw. 

Terugkeer naar het hotel.

Overnachting in CitizenM.


Dag 2 - Donderdag 29 september 2022
Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. 

09.30 uur
Verzamelen in de hotellobby en te voet naar Adyen. Dit Nederlandse bedrijf werd o
pgericht in 2006 door een groep Nederlandse ondernemers. Deze startup in Silicon Valley heeft hier inmiddels wereldfaam verworven en heeft 27 kantoren wereldwijd.

10.00 uur
Bezoek aan Fintech Unicorn Adyen San Francisco door SVP Jurrien van den Broek. 


Aansluitend volgt de transfer per bus naar Fishermans Wharf.

12.30 uur
In het hart van Fishermans Wharf vindt in The Franciscan Crab vandaag de lunch plaats. Een beroemd visrestaurant met metershoge ramen met fantastisch uitzicht op de Baai van San Francisco, de Golden Gate Bridge, Alcatraz en de historische Fishermans Wharf. 

Na de lunch nemen we een kijkje op Fishermans Wharf, even lekker de benen strekken.

15.00 uur
Transfer per bus naar het consulaat. 

15.30 uur
Welkom door Consul-Generaal Dirk Jansen. 
Uitleg ondernemersprogramma 'Holland in the Valley'; een netwerk van Nederlandse en Amerikaanse ondernemers, universiteiten en overheid dat Nederland en Silicon Valley met elkaar verbindt. Het doel van Holland in the Valley is om in te spelen op de nieuwste technische ontwikkelingen om de banden tussen Nederland en de Bay Area op meerdere niveaus te versterken.

18.00 uur
Netwerk buffetdiner op het consulaat. 

Na afloop te voet terug naar het CitizenM hotel voor de overnachting (ca. 15 minuten lopen). 
Of geniet op eigen gelegenheid van een afsluitend drankje in de hotelbar of in één van de bars in San Francisco.

Overnachting in CitizenM.


Dag 3 - Vrijdag 30 september 2022
Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel.

09.30 uur
Verzamelen in de hotellobby voor de transfer naar Apple Park; het hoofdkantoor van het Amerikaans elektronicabedrijf Apple Inc. Het hoofdkantoor werd gebouwd in opdracht van Apple en werd in april 2017 in gebruik genomen.

Het bouwwerk is ontworpen door de Britse architect Norman Foster, die hierbij nauw samenwerkte met Steve Jobs. Het is vormgegeven als een grote cirkel met een omtrek van ongeveer een mijl en draagt vanwege zijn vorm de bijnaam 'The Spaceship'.

De bouw kostte 5 miljard dollar. Het gebouw heeft vier verdiepingen en is zo'n 260.000 m² groot. Er werken meer dan 12.000 mensen. Tevens omvat het bedrijventerrein een vrijstaand auditorium, een 9300 m² groot fitnesscentrum, een bezoekerscentrum en aparte gebouwen voor onderzoek en ontwikkeling. Het terrein telt, bij gebrek aan verbindingen met het openbaar vervoer 11.000 onder- en bovengrondse parkeerplaatsen.

Apple Park is één van 's werelds meest energie-efficiënte gebouwen. Op het dak zijn zonnepanelen geïnstalleerd die 17 megawatt aan vermogen kunnen opwekken, waarmee driekwart van de dagelijkse energievraag kan worden voorzien. Een andere energiebron levert 4 megawatt en is afkomstig uit biobrandstof en aardgas.

10.00 uur
Artificial Intelligence (AI) lezing bij Apple Park door professor Jan Aasman en welkom door Marck Zwacki.

13.00 uur
Na de lunch op Apple Park brengen we een bezoek aan het onlangs geopende Apple Park Visitor Centre in Cupertino.

14.00 uur
Transfer naar de ferry voor de overtocht naar het beroemde Alcatraz.

15.50 uur
Overtocht per ferry en bezoek aan Alcatraz; gelegen op een eiland in de Baai van San Francisco. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. 1576 Gevangenen hebben het eiland als standplaats gehad waarbij Alphone 'Al' Capone de bekendste gevangene was. 

Circa 19.00 uur
Diner bij McCormick & Kuleto's, gelegen aan het historische Ghirardelli-plein in San Francisco. Geniet van een heerlijke maaltijd met weids uitzicht op de omgeving. 

Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in CitizenM.Dag 4 - Zaterdag 1 oktober 2022
De dag wordt wederom gestart met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. 
Tijd om San Francisco te gaan verkennen en wel per fiets!

10.00 - 12.00 uur
Fietstocht vanuit San Francisco naar Sausolito via de Golden Gate Bridge. Onderweg vertellen de gidsen alle ins en outs van de stad. Sausalito is een dorpje aan de andere kant van San Francisco Bay, direct gelegen aan de andere kant van de Golden Gate Bridge. Het is een heerlijke plek met prachtige uitzichten. 


12.30 uur
We lunchen bij The Spinnaker, gelegen in het historische centrum van Sausolito, wederom met prachtig uitzicht. Al meer dan 60 jaar is dit een populair lunchadres bij zowel de lokale inwoners als bezoekers van Sausolito. Het iconische restaurant is gelegen op de pier boven de San Francisco Bay.

15.00 uur
Bezoek aan het wijnhuis Viansa Sonoma.
Gelegen op de top van Sonoma Valley, biedt deze wijnmakerij een panoramisch uitzicht over het landgoed dat bestaat uit 13 hectare wijngaarden op het landgoed en 39 hectare aan natuurlijke wetlands waar een aantal inheemse watervogels leven. De eigenaar leidt ons rond en neemt ons mee in de historie van zijn onderneming.

De middag wordt afgesloten met een proeverij.

19.00 uur
Farewell dinner bij The Waterbar. Het restaurant is gelegen op een toplocatie aan de waterkant van San Francisco's Embarcadero (boulevard), nabij het beeldhouwwerk 'Cupid's Span' met panoramisch uitzicht op de skyline van San Francisco en de baai. The Waterbar wordt beschouwd als één van de beste visrestaurants van de stad met een focus op duurzaamheid, variëteit en uitmuntendheid.


Terugkeer naar het hotel voor de overnachting of op eigen gelegenheid nog een drankje in de hotelbar of het nachtleven van San Francisco opzoeken.

Overnachting in CitizenM.


Dag 5 - Zondag 2 oktober 2022
Geniet wederom van een goed ontbijt. Aansluitend volgt de check-out.

Deze ochtend is ter vrije besteding, ga zelf op pad, plan zakelijke afspraken of verken San Francisco verder op eigen gelegenheid. Je kunt ook op eigen gelegenheid lunchen. 

14.00 uur
Transfer vanaf het hotel naar de luchthaven.

17.25 uur
Vertrek van de rechtstreekse KLM vlucht van San Francisco naar Amsterdam.

Overnachting aan boord. 
 

Dag 6 - Maandag 3 oktober 2022

12.45 uur
Aankomst op de luchthaven Amsterdam Schiphol Airport. Waar er een einde komt aan een fantastische VNO-NCW ledenreis naar Silicon Valley. Alle deelnemers reizen op eigen gelegenheid huiswaarts. 

 

Meld je hier aan voor deze ledenreis