Reisinformatie


Silicon Valley
Google, Facebook, Apple, eBay, IBM, Hewlett-Packard en Intel. Het is maar een kleine greep uit het grote aantal technologiebedrijven dat gevestigd is in Silicon Valley. Welkom in het centrum van de technologie!

Silicon Valley ligt aan de zuidkant van de Baai van San Francisco, rond San Jose. Eens stond de vallei bekend om zijn pruimenboomgaarden, maar sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is dit het hart van de computerindustrie.

Al decennialang bruist het in de vallei van de interessante start-ups. Prominente technologiebedrijven zijn hier ontstaan of later naar de streek verhuisd. De naam Silicon Valley komt van de grote hoeveelheid bedrijven die hier bezig waren met de innovatie en productie van siliciumchips.

Een belangrijke rol in het succes van deze streek speelt Stanford University. Stanford University ligt in het hart van de vallei en stimuleert haar leerlingen al sinds het begin van de vorige eeuw om zich in te zetten voor de lokale industrie, door nieuwe bedrijven te starten en niet naar het Westen van Amerika te trekken.

Veel grote bedrijven zijn uit deze denkwijze voortgevloeid. Een van de eerste succesverhalen kwam van de studenten William Hewlett en David Packard. In 1939 legden ze in hun garage de fundamenten voor Hewlett Packard (HP), één van de meest toonaangevende elektronica- en informaticabedrijven allertijden.

Klimaat
San Francisco kent een gematigd mediterraan klimaat. De gemiddelde temperatuur eind september / begin oktober is een aangename 20 graden Celsius. Er valt normaliter weinig neerslag in deze maanden.

Valuta
De officiële munteenheid is de Amerikaanse Dollar. 1 US Dollar is ca. 0,93 Euro (koers april 2022).

Tijdsverschil
In San Francisco is het 9 uur vroeger dan in Nederland.  

Reisdocumenten + ESTA formulier
Voor de reis naar Amerika is een geldig paspoort vereist. 
Ook is het verplicht om vooraf online de 
elektronische inreisvergunning - het ESTA formulier - in te vullen. Het kan 72 uur duren voordat een ESTA aanvraag wordt behandeld en toegekend of afgewezen. Vraag je ESTA formulier dus op tijd aan! Je kunt deze aanvragen via deze website. De kosten bedrag $21.00 en kunnen worden voldaan per creditcard. 
Behalve een ESTA heb je ook een negatieve uitslag van een coronatest en een vaccinatiebewijs nodig voor de reis naar Silicon Valley.

Elektriciteit
In de Verenigde Staten worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz. Je hebt een reisstekker en een spanningsomvormer nodig.

COVID-19
Je kunt niet met je digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) de Verenigde Staten inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied, en in andere landen die dit bewijs hebben erkend. Je moet je vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen! 

Inreisregels m.b.t. Covid-19:

  • Je moet volledig gevaccineerd zijn (de laatste prik minimaal 14 dagen voor binnenkomst (lees hier welke eisen er aan uw vaccinatie worden gesteld), en;
  • Je moet een negatief PCR- of antigeen-testresultaat laten zien, dat niet ouder is dan 1 dag voor vertrek. Lees hier welke testen worden geaccepteerd. of;
  • Je moet een herstelbewijs van Covid-19 (positief PCR-testresultaat, dat niet ouder is dan 90 dagen voor vertrek) laten zien EN je moet een brief van een erkende zorgverlener of een andere volksgezondheidsfunctionaris laten zien dat je toestemming hebt gekregen om te reizen. Nederlandse huisartsen verstrekken meestal geen verklaringen. Je kunt aanbieders van reizigersvaccinaties en laboratoria benaderen om de benodigde testen en verklaringen te krijgen. 

De uitgebreide uitleg lees je hier. Neem deze informatie goed door!

De coronamaatregelen die er zijn kunnen altijd veranderen en worden aangepast. Volg daarom goed de lokaal beschikbare informatie en volg het advies van de lokale overheid.

Momenteel wordt aangeraden om een mondkapje te dragen in binnenruimtes, het openbaar vervoer en aan boord van het vliegtuig.

 

Meld je hier aan voor deze ledenreis